Thursday, September 20, 2012

Mustikakook toorjuustuga





Tere!

Siit tuleb minu selle suve vaieldamatult kõige lemmikuma koogi retsept. Jõudsin seda vähemalt 3 korda teha ning igal korral viis keele alla. Kuna see kadus täiesti märkamatult, siis ei jõudnud ma ka teha ühtegi pilti.


Retsept pärineb sellisest vahvast blogist nagu:
http://piretiretseptid.blogspot.com/2011/07/mustikakook-toorjuustuga.html (Laenasin sealt ka ühe pildi illustreerimaks seda postitust)

Niisiis retsept:

Põhi:
1 pakk Selga šokolaadiküpsiseid (mina isiklikult paneks 1,5 või 2, sest siis tuleb selline mõnus krõbe küpsisepõhi)
80g võid (koguseid suurendada siis vastavalt küpsisekogusele)

Täidis:
400 g toorjuustu (Farmi köögitoorjuust)
100 g valget šokolaadi (mina kasutasin Schogettenit, seal mingid krõmpsuvad asjad ka vist sees;) )
1 dl suhkrut
poole sidruni mahl
3 muna
paar peotäit mustikaid(parim, kui oleks värsked, aga olen ka külmutatutega teinud. Lihtsalt kook tuleb pisut lillakam)

Katteks:
250 g hapukoort
2spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

SERVEERIMISEKS PEOTÄIS MUSTIKAID!

Valmistamine:
Purusta köögikombaini abil küpsised(või rulli näiteks taignarulliga läbi kilekoti peeneks) ja vala juurde sulatatud või(parem kui pole päris sulanud vaid on selline pehme).
Suru mass küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale(minu vormi läbimõõt oli u 24 cm)
Täidise valmistamiseks tõsta toorjuust aegsasti külmkapist soojenema toatemperatuurile.
Sulata šokolaad veevannil või mikros.
Vahusta toorjuust suhkruga, sega juurde sulatatud šokolaad, sidrunimahl ja ükshaaval munad.
Lõpuks lisa mustikad ja sega KERGELT läbi. Vala täidis põhjale ja küpseta 160 kraadises ahjus 45 minutit.

Sega hapukoor suhkrutega. Vala koogile ja küpseta veel 10 minutit.
Lase koogil JAHTUDA(See on koogi juures kõige olulisem. Kui võimalik, siis teha valmis eelmisel päeval ja lasta üleöö külmkapis seista) ja puista peale mustikad.

Volaa, imeline maitseelamus on garanteeritud :)

Järgmiste postitusteni,
Karoline :)


No comments:

Post a Comment