Mõtlesin siin heade ja kasulike retseptide peale ja seoses sellega, et kursaõde uuris minult mingit head lavaširullide retsepti, tuligi mul meelde, et üks hea retsept mul tõepoolest on.
Kunagi põhikoolis olid meil kokanduse tunnid ja siis pidime kokku panema menüü ja ma mäletan, et just see täidetud lavaši retsept oli eelroaks. Sealt siis pärineb retsept.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiG5p_GJZdPJnC5-ozv2-RpVXvTfpoGq76lLUYbI6r8a4-5XT_9A-vHAxCu5jXer0DBtbZIYEgmV-Cht98zCKjjbiPEuC4FPrdVyyGPpycW1Chb36To58ROY3AT94TiGFnN_34RiN2TqrwR/s320/lava%C5%A1irullid.jpg)
Koostis:
1 lavašš
200g õhukesi singiviile
3-4 tomatit
1 paprika
u 1,5 potti hiinakapsast( võib kasutada selle asemel ka lehtsalatit)
100g riivjuustu
1 suur karp merevaiku(mina teen klassikalisega, kuigi see on
täiesti maitseasi)
Soola, pipart(nt sidrunipipart)
Valmistamine:
Laota lavašs lauale ning määri sinna peale Merevaik.
Tükelda
paprika ja tomat(mõlemad suhteliselt peenikeseks, kuna lavašš kipub katki
minema) ning pane kaussi, milles on eelnevalt juba riivjuust, sega omavahel.
Pese hiinakapsas ning laota selle lehed lavaššile. Peale aseta
tomati-paprika-riivjuustu segu ning singiviilud(võib ka lihtsalt ained kihiti
laduda eelnevalt omavahel segamata).
Keera lavašš rulli ja pane külmkappi
seisma umbes tunniks(mina keerasin ta toidukile sisse).
Kui lavašš on seisnud, siis lõika rullist parajad kettad.
Ja suupiste ongi valmis! (Need kogused on suhteliselt väikesed, niiet suurema ürituse puhul tuleks neid suurendada!)
Järgmiste postitusteni,
Karoline :)
No comments:
Post a Comment