Thursday, September 20, 2012

...Et blogi ei muutuks koogiblogiks vol3

Tere!

Mõtlesin siin heade ja kasulike retseptide peale ja seoses sellega, et kursaõde uuris minult mingit head lavaširullide retsepti, tuligi mul meelde, et üks hea retsept mul tõepoolest on.
Kunagi põhikoolis olid meil kokanduse tunnid ja siis pidime kokku panema menüü ja ma mäletan, et just see täidetud lavaši retsept oli eelroaks. Sealt siis pärineb retsept.

Täidetud Lavašš


Koostis:
1 lavašš
200g õhukesi singiviile
3-4 tomatit
1 paprika
u 1,5 potti hiinakapsast( võib kasutada selle asemel ka lehtsalatit)
100g riivjuustu
1 suur karp merevaiku(mina teen klassikalisega, kuigi see on täiesti maitseasi)
Soola, pipart(nt sidrunipipart)

Valmistamine:
Laota lavašs lauale ning määri sinna peale Merevaik.
Tükelda paprika ja tomat(mõlemad suhteliselt peenikeseks, kuna lavašš kipub katki minema) ning pane kaussi, milles on eelnevalt juba riivjuust, sega omavahel. 
Pese hiinakapsas ning laota selle lehed lavaššile. Peale aseta tomati-paprika-riivjuustu segu ning singiviilud(võib ka lihtsalt ained kihiti laduda eelnevalt omavahel segamata). 
Keera lavašš rulli ja pane külmkappi seisma umbes tunniks(mina keerasin ta toidukile sisse).
Kui lavašš on seisnud, siis lõika rullist parajad kettad.

Ja suupiste ongi valmis! (Need kogused on suhteliselt väikesed, niiet suurema ürituse puhul tuleks neid suurendada!)

Järgmiste postitusteni,
Karoline :)


No comments:

Post a Comment