![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKilcBknv6Uft1hnszgSQuZknie-nzpOXtZT55JFiJoKdwKnng0K88KX1nwILKJZgJIE7Ci2jQQy1emu1E1HYYPhboda4GNdiZaRJP43bYENwHJhWKU9q6V0w3jHbWuMPHXt2vuuDhKUoR/s320/h%C3%A4rjasilmad2.jpg)
Siit tuleb mõnusate kohupiimaste saiakeste retsept, mis pärineb www.tere.eu/et retseptide hulgast.
Läheb vaja ...
1 kg lehttaigent
1 suur aprikoosikonserv
300 g Tere vanilje kohupiimapastat ( pigem soovitan seda 9%-list pagaripoiste kohupiimapastat, mis on paksem ja ei valgu laiali, kuid ka Tere kohupiimapastaga tulevad väga maitsvad)
150 g 30% hapukoort
1 dl suhkurt
2 muna
1 muna määrimiseks
Valmistamine:
Rulli taigen 1 cm paksuseks. Vormi 8 cm läbimõõduga kettad.
Tee 6 cm läbimõõduga vormiga pooltest suurtest ketastest servad ja tõsta
üksteise peale nii, et alla jääb suur ketas ja peale läheb serv.
Toksi kahvliga
põhja augud. Määri pealt munaga ja küpseta 200 kraadises ahjus 5-7 minutit,
kuni on ilusti kerkinud ja kuldpruun. Suru lusikaga keskelt kerkinud taigent
veidi alla.
Sega omavahel kohupiim, hapukoor, suhkur ja munad. Tõsta 2 spl
kohupiimakreemi eelküpsetatud taignaketastele, aseta peale aprikoosipoolik(neid peaks pisut väiksemaks lõikama) ja
küpseta veel umbes 10 minutit, kuni kohupiim on hüübinud.
Nautige! :)
Järgmiste postitusteni,
Karoline :)
No comments:
Post a Comment