Niisiis lõpetan koolivaheaja pidulikult küpsetisega, milleks seekord on moonistritsel šokolaadiglasuuriga. See tore retsept pärineb siis toidutare.ee leheküljelt.
Taigen:
25 g pärmi
60 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
0,25 tl soola
100 g võid
1 muna
100 g hakitud mandleid
100 g piima
350 g nisujahu
Täidis:
150 g mooniseemneid
pool sidrunit(mahl+koor)
1 sl tärklist
1 tl vanillisuhkrut
100 g võid
1 dl tuhksuhkrut ( mina kasutasin harilikku suhkrut)
Määrimiseks:
1 muna
Peale:
pärlsuhkrut
piimašokolaadi pakiglasuur(leidsin Prismast) ---> võib muidugi ka ära jätta ja stritsel lihtsalt mooniseemnetega üle puistata ;)
Valmistamine:
Taigna valmistamiseks hõõru pärm vähese suhkruga vedelaks. Lisa leige piim, ülejäänud suhkur ja pisut jahu nii,et tekiks hapukoore paksusega segu. Lase pool tundi soojas kohas kerkida. Lisa ülejäänud jahu, pehme või, vaniljesuhkur, sool, muna ja hakitud mandlid. Sõtku ühtlaseks taignaks ja lase kerkida kahekordseks.
Jaga taigen kaheks ja rulli pikliku kujuga nelinurkadeks. Vahusta 100 g võid, 1 dl (tuhk)suhkrut ning määri ühtlaselt mõlemale taignatükile. Sega ülejäänud täidise komponendid omavahel ning määri taignale. Keera taignatükid rulli ja põimi omavahel. Pane ahjuplaadile ja lase u 10 minutit kerkida. Määri pealt munaga, küpseta ahjus 175 kraadi juures 30-40 minutit. Kui stritsel pealt liigselt pruunistub, kata see fooliumiga. Sulata glasuur, nirista stritslile ning puista üle pärlsuhkruga.
Ilusat laupäeva jätku ning uute postitusteni,
Karoline
Ja kuhu jääb siis endavalmistatud šokolaadiglasuur? Pole kahjulikke aineid ja saab ise meelepäraselt maitsestada ka:)
ReplyDeleteSeekord siis sedaviisi. Sai kenasti ära kasutatud juba varem valmis ostetud glasuur. Eks ise tehtud ole alati hästi tehtud :)
ReplyDelete