2 sl õli
2 hakitud küüslauguküünt
1 hakitud sibul
100 g hakitud suitsupeekonit
200 g sinihallitusjuustu maitselist Merevaiku
2 dl Tere vahukoort
50 g rukolat
Soola ja musta pipart
Peale: 50 g parmesani juustu
Valmistusviis:
Keeda pastat soolaga maitsestatud vees 7 minutit. Kuumuta kastrulis õli ja lisa hakitud küüslauk ning sibul. Prae paar minutit ja lisa peekon. Pruunista veel pisut. Sega juurde sulajuust. Sega, kuni on ühtlaselt sulanud. Lisa vahukoor ja kuumuta keemiseni. Kurna pasta ja lisa kastmele. Sega juurde ka rukola. Maitsesta soola ja musta pipraga. Serveerimisel raputa peale riivitud parmesani juustu.
- soola ja pipart
- 6 keskmist suvikõrvitsat
- 500 g pennesid (või spagette või tagliatellesid)
- 4 kollast munarebu
- 100 ml vahukoort
- 2 peotäit riivitud parmesani juustu
- 12 mõnusat pancetta singi viilu (ma kasutasin tavalist suitsusinki)
- värsket tüümiani
Valmistamine:
- Pane pasta soolatatud vette keema. Keeda täpselt nii kaua kui pakendil olev juhis kirjeldab.
- Lõika suvekõrvits mõnusateks tükkideks.
- Carbonara jaoks pane munakollane, koor ja pool parmesanist ühte kaussi. Sega kahvliga segamini.
- Võta suur praepann (35m läbimõõduga oleks täitsa okei) ja aja ta kuumaks. Vala peale mõnus kogus oliiviõli ning prae sink tumepruuniks.
- Lisa hakitud suvikõrvits ja 2 näpuotsa täit pipart.
- Lisa värsked tüümiani lehed ning prae kogu kupatust kuni suvikõrvits muutub kergelt kuldset värvi.
- Kui pasta on keedetud, siis kurna see nii, et natuke (0,5 tassi täit) keeduveest jääks alles.
- Peale kurnamist vala kohe pasta pannile, kus peekonit ja suvikõrvitsat praadisid. VÄGA OLULINE ON NÜÜD PANN TULELT ÄRA VÕTTA!
- Lisa carbonara segu ning sega kõik hästi segamini.
- Sinu superhea carbonara on nüüd valmis. ;)
No comments:
Post a Comment