![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVJY4GxwGFkxSEVHuWbXCW9h6pagsja3dCD66qM3qUtvCLrS3C8R5EWcTdaNwthrPERCLk58eFy6voyVzEmzg0qwV1tyhg2LwQGaPBq0QZrSNBmgWyWP043VBHfYaE_BaVUOV9vB77OZ9n/s320/jogurtitort+puuviljadega+002.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjX7M3ez0RW6_jRuOM7qhtssMHaLUF4ZQ9DSlHwQN-8fl43GGoiAsDRZIcCoRCs0DVwzM2dWgr2p12OlAs6VgBik1zCmwCkE0tyxwosfHQ3AZJ8WI3Yp02HxkHLnc7EW6WOmhFCmZlXHriN/s320/jogurtitort+puuviljadega+004.jpg)
Pühad on möödas ning aastavahetus peaaegu ukse ees. Nii saadame ka laulustuudios selle aasta korraliku peoga ära. Tuleb ju ometi jälle keeta ja küpsetada. :) Seekord siis üllatan oma kalleid laulustuudiokaaslasi jogurtitordiga, mille leidsin vanaema jõuludeks kingitud kokaraamatu kaante vahelt. Maitsta küll pole võimalik enne homset, kuid kõik viitab sellele, et tort tuli maitsev (A). Jagan siis veidi muudetud retsepti ka teiega :
(vormi läbimõõt 26 cm-i)
Tainas:
2 muna
80 g suhkrut
2 sl sooja vett
100 g jahu
100 g jahvatatud mandleid
Täidis:
9 lehte või 4tl želatiini
1 klaas kompotikirsse(kaal nõrutatult 340 g)
1 purk aprikoosikompotti(kaal nõrutatult 340 g) <-- kuna kaunistamiseks kulub ka omajagu, siis võib veidi rohkem olla ;)
600 g jogurtit( mina kasutasin topsis virsikujogurtit)
1 sl sidrunimahla, poole sidruni riivitud koor
200 g vahukoort
Valmistamine:
1) Aseta lahtikäiva koogivormi põhja küpsetuspaber. Lülita ahi sisse, vali 180 kraadi. Eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalged 20 g suhkruga kõvaks vahuks. Vahusta munakollased ülejäänud suhkru(60 g) ja veega(2 sl) heledaks kreemjaks vahuks.
2) Sega jahu mandlitega.Lisa munavalge ja jahusegu munakollastele, sega ettevaatlikult läbi. Vala vormi ja küpseta 15 minutit(gaasiahjus astmel 2-3, õhuringlusega ahjus 120 kraadi).
3) Pane želatiin ligunema. Lase puuviljadel nõrguda. Sega jogurt sidrunimahla ja riivitud sidrunikoorega. Võta želatiin välja, lahusta ja sega jogurti hulka. Vahusta koor kõvaks vahuks ja sega jogurti hulka.
4) Vala 1/3 jogurtisegust koogipõhjale, säti väljapoole aprikoosid ja sissepoole kirsid. Pane mõned puuviljad kaunistamiseks kõrvale. Kata ülejäänud kreemiga ja aseta 3 tunniks külma. Kaunista aprikooside ja kirssidega(mina puistasin peale ka veel kodus leidunud kookoshelbeid).Head maiustamist ! :)
Järgmiste postitusteni,
Karoline
No comments:
Post a Comment