Saturday, December 24, 2011

Esimene



Tere!


Panin juba mõni aeg tagasi selle aasta eesmärgiks luua oma toidublogi. Aasta hakkab lõppema ja lubadus tuleb ju ometigi täita. :) Nii ma siis alustan, ühel väga ilusal õhtupoolikul-- nimelt Jõululaupäeval.
On õhtusse jõudnud päev täis keetmist ja küpsetamist. Kuna vanemate sõnul meil lapsi ei ole, kõik on täiskasvanud, siis jäeti meid õega päevaks koju jõululauda ette valmistama, kuniks neil muud asjaajamised. Minul, kui totaalsel kokandusfanaadil, tuli siis menüü välja mõelda juba umbes nädalake tagasi. Ema valmistas eile salateid ning suupisted, pearoog ja magustoit jäi minu ja õe kanda. Kokk ja abikokk, nagu vanemad meid kutsuvad :D. Niisiis tuli menüüsse võtta traditsiooniline seapraad, hapukapsad, sel korral ürdikartulid, lisaks kreeka salat, mõningad suupisted ning kõige lõpuks šokolaadikringel(Piparkoogid jõudsime juba eile valmis). Siblimist oli palju, kuid valmis said kõik ning kogu pere (kaasaarvatud koer) kiitsid taevani. (A)

Jagaksin teiega siis šokolaadikringli retsepti, mis minu meelest kukkus välja oivaliselt hea.


Leidsin ma selle retsepti sellisest toredast blogist : http://maitsevseiklus.blogspot.com/
Pisikeste muudatustega on see retsept siis järgmine :

Taigen:

400 g piima
23(-25) g pärmi
900 g jahu
100 g võid
60 g suhkrut
0,5 tl soola
2 muna

Täidis:

1 purk Nussat(lisan pildi ka, millist ma kasutasin)
150 g hakitud mandleid ning rosinaid
(kuna pole suur pähklisõber, siis kasutasin pähklite asemel)

Glasuur:

25 g sulavõid
2 sl Meie Mark kakaopulbrit(ise kasutasin Vilma kakaopulbrit)
veidi suhkrut
peale puistamiseks mandlipuru ja rosinaid
määrimiseks muna(1 täiesti piisab)

Valmistamine:

Taigna tegemiseks mõõda kaussi jahu ja mudi pärm jahu sisse nii, et moodustuks puru, seejärel mudi jahu sisse ka või. Lisa sool ja suhkur ning munad ja piim ja sega ning sõtku, kuni tainas tuleb kausi küljest lahti. Jäta tainas 1-1,5 h rätiku alla kerkima.
Kui tainas on soojas kohas 1- 1,5 tundi kerkinud, siis kummuta see jahusele lauale ja jaga kolmeks. Rulli iga osa ristkülikukujuliseks, kata kolmandikuga šokolaadikreemist ja mandlipurust ning rulli kokku alustades pikemast servast. Punu kolmest rullist "pats" ja keera pärjaks ning pintselda pealt munaga. Küpseta kringlit 200 kraadi juures kuni 30 minutit, kuni see on pealt kuldpruun.
Glasuuri valmistamiseks sega sulavõi kakaopulbri ja suhkruga ning nirista kringlile. Kõige peale raputa mandlipuru ja naudi!

Järgmiste postitusteni,
Karoline

No comments:

Post a Comment